pojištění již koupených letenek
ahoj,
máme již nějakou dobu (asi měsíc) koupené (tři) letnky do USA a chtěli bychom je nechat pro případ nemožnosti odletět. Ovšem tak, aby v případě zdravotních komplikací kohokoli z nás byly vráceny peníze za všechny letenky. Odlet je koncem dubna.
nějaký tip kde a jak?
Když si u pojistovny zaplatis cestovni pojisteni tak k nemu ti udelaji i storno letenek pro všechny - jak na nemoc tak třeba na katastrofu s pocasim - zkušenost u české - pro 2 osoby storno letenek 800kc - samostatne jen letenky nechteji pojistit.
Pojištění se dělá většinou ihned, max. do 24 hodin po zakoupení (teď si nevzpomínám, která pojišťovna přesně to umožňuje). Nezapomňte ale na to, že vám nikdy nedají nazpět zcela celou částku, pouze samotnou letenku, tuším bez palivových příplatků atd....pokud se pletu, tak mě opravte.
Tak třeba emirates ma u letenky ze pokud nechci letet - jedno jaky důvod - tak vraci peníze - uctuji vždy stejny poplatek - asi 5500kc - je jedno kdy zrusim - priklad - za letenku zaplaceno 16000kc - při zruseni cesty vraci 10500kc
Nabízela to pojišťovna AIG (dřívější název Chartis), jestli to stále nabízí, to nevím, řešil jsem to s nimi tak před čtyřmi lety. Skutečně jim bylo jedno, kdy člověk letenku koupil, pojistili ji kdykoli potom.
Já jsem si to minulý rok sjednal u AIG přes jejich web travelguard.cz. Výhoda je ta, že se nároky ze smlouvy řídí českým právem a je dána prvomoc českých soudů.
Ahoj, můžu se zeptat, zda by mi někdo doporučil, u koho pojistit samostatně koupené letenky + ubytování na cenu, kterou si sám zvolím. Zkouším něco hledat, ale bych bych rád i za nějaké konkrétní doporučení i vzhledem k tomu, že to spěchá. Letenky mám koupené čerstvě, tak to chci vyřešit do těch 24 hodin, ubytování samozřejmě ne, ale pokud to jde, nastavil bych celkovou cenu třeba na cca 25tis. Jezdíme spíš po Evropě a blízkém okolí, to jsem samozřejmě nepojišťoval. Ale tady už bych to za nějakou tu tisícovku navíc radši udělal. Díky moc za tipy
Ahoj, jestli můžu doporučit, my si veškeré pojištění sjednávali přes https://www.srovnator.cz/cestovni-pojisteni/. Majka
Nezmaže nejaký moderátor tie reklamné odkazy na srovnátor? (aj tu, aj v diskusii o cestovnom poistení).
O tej firme srovnátor sa dá urobiť jasný obaz - ťažkí amatéri, ktorí nemajú ani na zaplatenie normálnej reklamy a musia takto pofidérne spamovať po fórach.
Už pár let, pokud kupuji nějaké dražší letenky, ne ty úplné low costy, kde to neřeším, používám tohle: http://pojisteniletenky.cz/ ...bsp; Tvrdí, že pokrývají 100%, včetně letištních a palivových příplatků. Takže pokud jinde hradí 80%, tak tady mi nižší limit 10tKč. obvykle pokryje to samé i při dálkových letech. Ale naštěstí jsem ještě nevyužil, takže praktickou zkušenost nemám.
Opráším spící téma, pro nemálo lidí asi stále aktuální.
https://www.allianz.cz/cs_CZ/poj...jezdu.html
Jestli někdo ví o něčem lepším, sem s tím.
Nabízí nějáká z pojišťoven pojistění storna i v případě neumožnění čerpání dovolené zaměstnavatelem / příp. neuvolnění ze školy / ? Asi blbost, že ? To se spíš váže k výlukám, kde je to konkrétně uvedeno nebo je tam věta typu .. nevznikne Vám nárok na náhradu škody a újmy, pokud jde o událost,
jejíž vznik bylo možné důvodně předpokládat .. na kterou by to svedli
Přesto, neřešil jste někdo ?
Pokud jste již měla termín dovolené schválený zaměstnavatelem, a ten vám následně dovolenou zrušil nebo změnil, musí Vám zaměstnavatel nahradit veškeré vynaložené náklady. Netřeba pojištění.
Zákoník práce § 217 odst. 3
Ano, zákon ,vim .. na naší firmě věci fungují trošku jinak, ale o tom tu psát nechci .. spíš mi jde o to nepředvídatelné ne-uvolnění studenta ze školy .. termín volna by byl až za cca 7 měsíců ..
edit: měla jsem napsat, že neřeším už koupené letenky ( nechtěla jsem zakládat nové téma ) ale výběr pojišťovny pro zakoupení storna až je koupím .. děkuji
Tenhle případ asi pojišťovny nepojistí (domněnka). Záleží ale na letecké společnosti, některé už při nákupu nabízejí dražší tarif s možností storna... někdy i bez udání důvodu, některé to nabídnou i k nejlevnějšímu tarifu v jednom z konečných kroků rezervace. Neplatí to plošně a vždy je třeba číst "terms". Také pokud jsou letenky kupovaný přes zprostředkovatele, může být možnost je připojistit u něho, ovšem nemám tušení za jakých podmínek, opět je nutné ty podmínky číst a porozumět jim.
Nedovedu si představit, že by se komukoliv vyplatilo nabízet pojištění na své vůli třídního učitele
@beliw letenky budou napřímo od letecké společnosti, asi bude moudré zvážit dražší tarif, který by storno nebo případnou změnu umožnil, ještě se poohlídnu a popřemýšlím, díky
... jinak pojistit se dá očividně kde co 😏
Škola v podstatě nemůže studenta neuvolnit. Zodpovědnost za absenci má rodič. A pokud to není vyloženě vyhlášený absentér a flákač, tak ani nevidím důvod, proč by ho škola neměla uvolnit.
No neviem ako to je v ČR, ale za mojích žiakovských čias ma mohol rodič uvoľniť na 5 dní, o dlhšom uvoľnení na žiadosť rodiča rozhodoval riaditeľ. Pochybujem že sa to za tých 10 rokov čo som skočila strednú zmenilo. Takže áno, môže neuvoľniť.